RSS Feed

Amerikai Szenátorok Budapesten

index - 2017. 10. 13. 12:27:45 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Amerikai Szenátorok Budapesten

Hosszú kihagyás után rögtön egy hét szenátorból álló, kétpárti delegáció tartózkodott Budapesten. Ez még akkor is figyelemre méltó, ha nem célirányosan miattunk és magyar meghívásra utaztak Európába, Magyarországot Olaszország és Németország közt ejtették útba. Orbán Viktor miniszterelnöknek nem jutott rájuk ideje - pedig 2012-ben még ő is fogadta Richard Shelby szenátort -, helyette szerdán Gulyás Gergely Fidesz-alelnök és frakcióvezető köszöntötte őket, ami Gulyás politikai súlyának növekedését is jól mutatja.

A kedden érkező és csütörtökön továbbutazó delegáció tagjai a republikánus John Cornyn (Texas), Richard Shelby (Alabama), Pat Roberts (Kansas),  Debra Fischer (Nebraska) és Lamar Alexander (Tennessee) mellett a demokrata Patrick Leahy (Vermont) és Jeanne Shaheen (New Hampshire) voltak.
A Fidesz-frakcióvezető a beszédében elpanaszolta a szenátoroknak, hogy az elmúlt években a State Department (az amerikai külügyminisztérium) bele akart szólni a magyar belpolitikába, ami ártott a kétoldalú kapcsolatoknak és az USA magyarországi imidzsének is. Gulyás Colleen Bell volt amerikai nagykövetet viszont kifejezetten megdicsérte.

A szenátorok Gulyás mellett a budapesti látogatásuk alatt Kövér Lászlóval, Simicskó István honvédelmi és Szijjártó Péter külügyminiszterrel is találkoztak. A szerdai parlamenti fogadásról Gulyás Facebook-oldaláról értesültünk, a kormányközeli média valamiért nem számolt be róla.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ