RSS Feed

In memoriam Jimi Hendrix

Váczy András - 2017. 10. 10. 17:00:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

In memoriam Jimi Hendrix

Idén ünnepelné 75. születésnapját minden idők legnagyobb hatású rockgitárosa, zenéje mit sem vesztett fergeteges dinamikájából. Mai napig valóságos kulturális ikonnak számít. Jimi Hendrix emléke előtt tisztelegve ad koncertet október 29-én a Halper-Hendrix Experiment a fővárosi MOM Sportban.

Többek állítják, James Marshall „Jimi” Hendrix a valaha élt legjobb és legnagyobb hatású rockgitáros. 1967-ben tett szert világhírnévre, amikor zenekarával, a The Jimi Hendrix Experience-szel a montereyi popfesztiválon első amerikai koncertjét adta. 1969. augusztus 18-án az ő fellépésével zárult a woodstocki fesztivál. Tragikus hirtelenséggel, 1970. szeptember 18-án, londoni lakásában hunyt el. 27 éves volt. Zenéjében megpróbálta közel hozni a „földhöz” az „űrt”: a „föld” egy bluesos, dzsesszes, funkos alapritmus, az „űr” pedig a pszichedelikus hangzású improvizáció, például a Voodoo Child (Slight Return) című dalban. 
Emlékkoncertjén a Halper-Hendrix Experiment alapzenekar neves sztárvendégekkel kiegészülve játssza el a gitáróriás dalait. Az együttesben Halper László a szólógitárt, Kosztyu Zsolt a basszusgitárt, Hajas László a dobokat, Kollman Gábor és Csejtey Ákos a szaxofonokat, Fekete István pedig a trombitát szólaltatja meg. Az esten vendégelőadóként jut szerephez Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Babos Gyula dzsesszgitáros, Kőszegi Imre dobos, Tátrai Tibor gitáros, Török Ádám fuvolista és Solti János all-around dobos. Színpadra lép még Rick Toldon amerikai énekes.
Nincs mese, fantasztikus hangulatú koncert lesz…


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ