RSS Feed

Autóbuszos kisokos készült az utasbiztonságért

Mihály Judit - 2017. 10. 07. 17:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Autóbuszos kisokos készült az utasbiztonságért

Autóbuszos közlekedésbiztonsági kézikönyv jelenik meg, az utasbiztonság növelése érdekében. Az országszerte ingyenesen terjesztett kisokos minden buszos utazás alapkellékévé válik, emellett hamarosan az iskolákban is terjesztik.

A kiadvány célja, hogy minden buszos utasbiztonsági kérdést megválaszoljon, a szakmának és az utasoknak egyaránt. A kiadványt bemutató NiT Hungary, EMMI és ORFK-OBB azt reméli, hogy a kisokos hatására az utasok is tájékozottabbak lesznek, és a balesetek megelőzősére is hatással lesz.

Közlekedés- és utasbiztonsági kézikönyvet, „kisokost” adott ki az autóbuszos személyszállító vállalkozások legnagyobb érdekképviseleti szervezete, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary. Az ORFK-OBB támogatásával és az EMMI ajánlásával megjelent kiadvány elsősorban a köznevelési intézmények és szülői közösségek részére fogalmazza meg az autóbuszos utazások legfontosabb ismérveit, de mindenkihez szól, aki a legnagyobb kényelemben és biztonságban szeretne autóbusszal utazni.

„Az autóbuszos utazás tízparancsolata” című tájékoztató füzet hamarosan minden csoportos buszos utazás elengedhetetlen kellékévé válik. A kisokos kitér a szolgáltatás-megrendelés és a díjképzés szempontjaira, a buszok üzemeltetési és műszaki feltételeire és az autóbuszvezetők munkavégzésének szabályaira is. A gyermekek utaztatásával kapcsolatban egyértelműen megfogalmazza a biztonságot szolgáló magatartási szabályokat, és kiemelten foglalkozik a biztonsági protokoll kérdéseivel is. 

„Fontos, hogy a biztonság érdekében az autóbuszos utazások résztvevői tisztában legyenek a szolgáltatás-megrendelés, és a szolgáltatásnyújtás minden olyan részletével, amely az utasok és a többi közlekedő biztonságát és a közúti közlekedésben elvárt partnerséget szolgálja. Bízunk abban, hogy kiadványunk segítségül szolgál mindazoknak, akik a jövőben is a csoportos utazások legbiztonságosabb formáját, az autóbuszos utazást preferálják. - mondta el Dittel Gábor, a NiT Hungary ügyvezető főtitkára.

A NiT Hungary ingyenes kiadványa a KLIK közreműködésével jut el a köznevelési, oktatási intézmények részére, de kézhez kapják a szülői egyesületek és közösségek is. A kisokost a NiT Hungary saját honlapján is hozzáférhetővé teszi minden megrendelő és érdeklődő számára.  


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ