RSS Feed

Gesztenyeünnep a Vas megyei Velemben

mti - 2017. 10. 07. 8:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gesztenyeünnep a Vas megyei Velemben

Több mint tízezer résztvevőt várnak idén is a Velemi Gesztenye Napokra, amelyet ezen a héten szombaton és vasárnap rendeznek a Vas megyei községben.

Szél Józsefné polgármester elmondta: a Kőszegi-hegységben és Velem környékén hagyománya van a szelídgesztenye-termesztésnek, októberben pedig minden évben megrendezik a helyi gesztenyeünnepet, amelynek középpontjában természetesen a gesztenyesütés áll.
    Szavai szerint idén is kétszáz árus kínálja majd kézműves termékeit a rendezvényhez kapcsolódó kirakodóvásáron, az alkotóház udvarán felállított színpadon pedig néptáncbemutatók és koncertek váltják egymást.
    Szombaton délután a megnyitót követően a Tarisznyások Együttes, majd a Hajnalcsillag Néptáncegyüttes és a Tulipánt Együttes műsorát láthatják, este hat órától pedig a Sipőcz Band ad koncertet.
    Vasárnap a gyereknek szól a Lufi Együttes és a Szamóca Bábszínház műsora, később a Boglya Népzenei Együttes, a Gencsapáti Hagyományőrzők és Ispiláng Néptáncegyüttes lép színpadra, este hat órától pedig az Ismerős Arcok zenekar koncertjét láthatják és hallhatják az érdeklődők.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ