RSS Feed

Összművészeti feltöltődés 17 napon át

M. A. - 2017. 10. 02. 17:26:39 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Összművészeti feltöltődés 17 napon át

Október 6-án startol a 26. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, a régió egyik legfontosabb összművészeti eseménysorozata. A fesztivál nyitónapjának műfaji gazdasága előrevetíti, hogy milyen sokszínű és különleges programkínálatra számíthat a közönség.

Az Oscar-díjas zeneszerző, Tan Dun koncertjén Bartók műve mellett generációkon át öröklődő titkos dallamok csendülnek fel. A legendás fotográfus Robert Capa képeiből nyíló kiállítás Izraelről mesél. Premiert ünnepel a fesztivál nyitónapján a Katona József Színház és a Hatszín Teátrum, a jazzprogramok sorát Rozsnyói Péter triója nyitja és pénteken frenetikus világzenei koncertekkel indít a Budapest Ritmo is.

A Budapest Jazz Club színpadán október 6-ána Rozsnyói Péter Trió koncertjével kezdődik a CAFe Budapest gazdag jazzprogramja, melynek egyik legkülönlegesebb eseménye a legendás opera- és dalénekes, Thomas Quasthoff fellépése lesz.

Harminc éve született meg a worldmusic kifejezés, ezt az évfordulót és a világzene országhatárokon és kontinenseken átívelő műfaját ünnepli Magyarország legnagyobb világzenei seregszemléje, a Budapest Ritmo közel harminc ország fellépőivel, különleges együttműködésekkel, három napon át: a sort október 6-án többek között a Söndörgő és az Amsterdam Klezmer Band, Lajkó Félix és a Vołosi valamint a Mookomba nyitja.

A fesztivál első napján a fotóművészet és az irodalom is hangsúlyosan jelen lesz: kapcsolódva a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál idei tematikájához, Capain Israel címmel nyitja meg új kiállítását a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Szabó Ervin Könyvtárban pedig a 100 szóban Budapest pályázatra érkezett magával ragadó történetekből nyílik rendhagyó tárlat.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál további eseményeiről és részletes programjáról a www.cafebudapestfest.hu weboldalon találhatók információk.


Fotó: Posztos János
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ