RSS Feed

Szabó Krisztián újra Európa-bajnok ralikrosszban

mti - 2017. 10. 02. 17:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szabó Krisztián újra Európa-bajnok ralikrosszban

Szabó Krisztián megvédte címét a Super 1600-as kategóriában a ralikrossz Európa-bajnokságon. A magyar versenyző a vasárnapi, németországi szezonzárón már az elődöntőben bebiztosította újabb győzelmét, amely autókrosszos sikereivel együtt már az ötödik kontinentális bajnoki címe.

"Mondják, hogy nehezebb megvédeni a bajnoki címet, mint megnyerni - kezdte értékelését a Volland Racing 25 éves versenyzője. - Most én voltam az üldözött, mindenki engem akart elkapni. Nem is tudom, melyik év volt nehezebb, hiszen tavaly még nem volt veszítenivalóm, idén kicsit okosabban kellett játszanom, más feladatot kellett teljesítenem."
    Szabó pályafutása során ötödször nyert európai sorozatot: kétszer győzött az autókrossz junior Európa-kupájában, egyszer a már teljes értékű FIA Európa-bajnokságnak minősülő Buggy 1600 géposztályban, s most már kétszer a ralikrossz Super 1600-as kategóriájában.
    Az összetett végeredménye hat verseny után: 1. Szabó Krisztián (magyar, Skoda Fabia) 137 pont, 2. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia) 127, 3. Jussi-Petteri Leppihalme (finn, Renault Twingo) 121
    A ralikrosszban zárt, épített pályán versenyeznek a pilóták, gyakoriak és megengedettek az ütközések. Autókrosszban karosszéria nélküli autókkal indulnak.


Fotó: hu.motorsport.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ