RSS Feed

Orosz álom: Hyundai, Lada és a többiek

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 10. 02. 8:43:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Orosz álom: Hyundai, Lada és a többiek

A nyugati autógyárak számára sem lehet közömbös, hogy mely' típusokat kedvelik - tudják megfizetni - a Föld legnagyobb területű államának polgárai. Míg a "főnök" - a 2017-ben már kétszer Budapesten járt - Vlagyimir Putyin jobbára nagy tengelytávú, páncélozott Mercedes limuzinokkal suhan, addig a legjobb bizniszt a Hyundai kereskedők csinálják orosz földön.

Mivel 2017-ben is mintegy másfél millió új gépkocsi kap rendszámot Oroszországban, a nyugati autógyárak számára sem lehet közömbös, hogy mely' típusokat kedvelik – tudják megfizetni – a polgárok. Tavaly a Hyundai Solaris volt a bajnok. A koreai modellből bő 90 ezer példányt értékesítettek Putyin elnök birodalmában. Hazafias ügy, hogy a Lada Grantákból sem sokkal kevesebb fogyott. A bronzérmet a Kia Rio érdemelte ki.

Ott van a toplistán a csinos Lada Vesta és a VW Polo is. Az egyre tágasabb német „kisautó” friss nemzedéke is sikerre számíthat az eurázsiai vadregényes tájakon. A múlt esztendőben 44 ezer darab Dacia Dustert is piacra dobtak orosz földön, ahol a hetedik legkedveltebb márka szintén egy SUV, a Toyota RAV4. Terepjáros vonásokat ötvöz kombi erényekkel a Chevrolet Niva, melyről sokan még nem is hallottunk. Detto négyajtós a Renault Logan, mely az 5 millió forint alatti verdák vásárlóit célozza meg. A Lada Largus sem tagadhatja le a „dácsiás” rokonságot.


Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ