RSS Feed

Szegény Zsuzsa!

Regös István - 2017. 09. 23. 6:20:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szegény Zsuzsa!

Egy picit szégyellem magam és egy kicsit büszke is vagyok. Büszke vagyok arra, hogy a Mix Online-on én írtam először Demcsák Zsuzsa tündökléséről és bukásáról. De szégyellem, ha csak kis százalékban is, szigorú írásom közrejátszott Zsuzsa bukásában. Mert dehogy akartam, hogy elveszítse a munkáját az ATV-ben! Szó se róla, a mai televíziós piacon van nála rosszabb, gyengébb műsorvezető is.

Jó, ismerjük el, ez a televíziózás már nem a régi, itt szinte kötelező, hogy a lehetséges összes beszédhibának legalább a felében ne szenvedjen a képernyőn szereplő tévés. Raccsolnak, hebegnek, hadarnak, nem artikulálnak, pöszék és énekelnek. Ha akarják, még tudom fokozni a televíziózás helyzetét. A kellemes jelenségnek számító szép, sudár Demcsák Zsuzsából a képernyőn legalább többnyire vidámság áradt. És amikor a fent említett véleményemet e rovatban leírtam, akkor még csak nem is tartottunk ama bizonyos, általa készített Szanyi Tibor-interjúnál.

Biztosan sajnálja őt Kálmán Olga is

Én csak arról írtam, hogy egy Kálmán Olga után beülni az ő székébe, enyhén szólva is nagy bátorságot igényel. Amikor Zsuzsi - mert hiszen mindenki Zsuzsinak hívja - bemutatkozott, vagyis debütált, összekeverte a szezont a fazonnal, begyakorolt mozdulatokkal, fintorokkal, szinte színésznőként játszott. Már akkor észrevettem, hogy úgy bámulta a monitort, mint aki már régen látta saját magát. A csoda az volt, hogy amikor kigyulladt előtte a kamera zöld lámpája azon a debütáló estén az Egyenes Beszédben, Zsuzsi hanyag eleganciával így köszönt: „Jó reggelt kívánok!” Akkor mondtam először: „Ajaj, Zsuzsika, ebből baj lesz! Ébresztő!” És már az első adásban sem tudott megbirkózni fajsúlyos riportalanyaival. De hát akkor azt gondoltuk, mivel hosszú ideje nem szerepelt a képernyőn, bizonyára kiesett a rutinból.


Szanyin csúszott el

És aztán jött Szanyi, a kapitány. Szemben ült Demcsák Zsuzsával, akkor már a reggeli műsorban és Zsuzsi szemmel láthatóan hiába kereste a rutinját, nem találta. Szanyi Tiborral, az Európai Parlament szocialista képviselőjével viszont olyan beszélgetésbe gabalyodott, ami egyértelműsítette, hogy Zsuzsinál valami nagyon nagy baj van. Minderre pedig megmozdult a magyar média. Ekkor én már nem szálltam bele a pocskondiázásába, mert, ahogy mondani szokták, földön fekvő emberbe nem rúgunk. Ettől kezdve szégyelltem picit, hogy egyik elindítója voltam Zsuzsi bukásának. Olyan élvezettel csapott le rá a bulvársajtó a Blikktől a Borsig, hogy szinte tocsogtak a „vérben”, pedig azon kívül, hogy a műsorvezető egyértelműen alkalmatlannak bizonyult a feladatra, senkit nem bántott. A csatorna azonban meghátrált, viszonylag kulturált lehetőséget adott arra, hogy közös megegyezéssel váljanak meg egymástól. Mostantól kezdve pedig Demcsák Zsuzsa hosszabb pihenésbe kezdhet. Nem féltem, nem fog éhezni, és amilyen a mi világunk, biztos vagyok benne, hogy valaki a hóna alá nyúl majd.


Fotó: hvg.hu

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ