RSS Feed

Mégis, mit gondolnak ezek?

Regös István - 2017. 09. 19. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mégis, mit gondolnak ezek?

Mégis, mit gondol ez a sok multi a nagyvilágban Magyarországról? Azt hiszik, a levegőbe beszélünk? Képtelenek felfogni, hogy kutyakötelesek betartani a Magyarországon született törvényeket, ha egyáltalán bármilyen kapcsolatban akarnak élni velünk? Hát nem! Úgy tűnik, keményebbnek kell lennünk, mint eddig. Egyszer már nagyon szigorúan és sikeresen kiplakátoltuk az országot, hogy minden bevándorló megtanulja, ha ide akar jönni, tartsa be a magyar törvényeket.

Jó, egy pici hiba azért belecsúszott, mindent magyarul írtunk, amit sem a szírek, sem az afgánok nem értettek, de aztán értettek a kerítésből. Most meg itt van ez a bizonyos vörös csillag. Meghoztuk azokat a törvényeket, amelyek betiltották az önkényuralmi jelvényeket. Teljesen világosan leírta a jogi passzus, hogy horogkereszt, vörös csillag, meg mit tudom én, még mi, nem jelenhet meg a nagy nyilvánosság előtt! Na, értve vagyunk? 

A multik sem nőnek az égig. Vagy?

És muszáj ideírnom, ezek a nagyképű multik a nagyvilágban nem értenek a szóból. Aggódom, előbb-utóbb kemény leckét fognak kapni. Ha nem tanulnak mások hibáiból, majd leckét kapnak és akkor saját hibájukból okulva kesereghetnek. Mert mégis, mit képzel egy 1816-ban alapított Heineken cég, hogy igaz, száz évvel a híres októberi szocialista forradalom előtt, de mégiscsak egy vörös csillagot talált ki, hogy népszerűsítse a termékeit. Ezek a Heinekenék akkor még nem is hallottak egy Leninről vagy egy nem létező Szovjetunióról. De ezt a vörös csillagot odabiggyesztették a sörös dobozaikra és eléggé el nem ítélhető módon azóta is szerepel minden termékükön. Vagy itt van a Milky Way, ami egy csokoládé, tehát már a gyerekek lelkivilágát is megrontja a csomagolásán éktelenkedő vörös csillag. Nem is értem, hogy a szülők, miért vesznek ilyen terméket? Nem féltik gyerekeiket a vörös csillagos csokoládétól?


Amerre nézek mindenütt

Aztán itt van egy igazán felháborító törvénysértés, a Pellegrino ásványvíz üvegén is ott éktelenkedik a vörös csillag. Ráadásul ez a vörös csillag is hamarabb került az üvegekre, mint a Vörös Hadsereg sapkáira. Valószínűleg a szovjetek is haragudtak rájuk, mert ők meg azt hitték, tőlük lopták az ötágút. Jó, azért ne hagyjuk ki a Converse cipő oldalán a vörös csillag bosszantó ábráját sem! Szóval, ahová nézünk, röhög a pofánkba a vörös csillag. És azt hiszik a gyártók, hogy sokáig szemtelenkedhetnek velünk. Nem tudják, hogy Magyarország erős és növekvő hatalom, és ha kell, meg fogja szüntetni a vörös csillag alkalmazását. És ha ez a vörös csillag ellenáll, majd olyan válaszüzeneteket kap, mind a gyártó, mind a forgalmazó cég, ha nem veszi le az ötágú csillagot, hogy attól koldul. Nem tudom, miként képzelik, hogy egyszerűen kikerülhetik a magyar törvényeket! Ezt csinálhatják otthon, de nem velünk!

 

Pirul a vörös csillag

Igen ám, miközben tiszta erővel szeretnénk megsemmisíteni az összes vörös csillagot, mert veszélyesek, mert tele vannak csúccsal és ötszögűek. Arról, hogy vörösök már nem is beszélek. Ámde! Szeretem a focit, szeretem a Forma 1-et és sok sport világversenyét szoktam nézni a tévében. Jó-jó, Magyarországról sikerrel kiűztük őket (majd ha sikerül) de mi lesz a tévéadásokkal? Kiderült, hogy például ez a gonosz Heineken a legnagyobb szponzora a BL közvetítéseknek, minden velük kezdődik és fejeződik be. Nem lesz több közvetítés? Sem a Real Madridot sem a Barcelonát nem láthatom? És mi lesz a Forma 1-el, hiszen a kocsikon a pálya fölött mindenhol ott van legalább egy-két vörös csillag. Szóval, bajban vagyok! Egyszer talán lesz Magyarország olyan erős, hogy ezt a nehéz kérdést is megoldja. Apró gondnak látom, hogy Csányi Sándor az UEFA egyik elnökségi tagja mit fog szólni mindehhez? Meg hát itt van Ady híres verse, a Csillagok csillaga: „Sohse hull le a vörös csillag: Nap, Hold, Vénusz lehullott régen, S ő dölyföl a keleti égen...” Nem kéne betiltani?Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ