RSS Feed

Hol vagy, Olga?

Regös István - 2017. 09. 13. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hol vagy, Olga?

Nem elég, hogy Kálmán Olga elvesztette az Egyenes Beszéd című, általa indított kiemelkedő színvonalú műsorát, még az ATV-t is levették a legtöbb előfizethető csomagról. Rövidebben: aki nem akart egy drágább csomagra előfizetni, az már nem is láthatja a HírTV-ben Kálmán Olga új műsorát. Így hát az Egyenesen Kálmán Olgával az ország nagy részébe el sem jut. Ehelyett az ATV folytatta az Egyenes Beszéd című egykori, sikeres műsorát minden műsorvezetővel, akit aznap megtaláltak a büfében.

Nem is érdemes felsorolni azokat az embereket, nevezzük őket műsorvezetőknek, akik Kálmán Olga után vezették az Egyenes Beszédet. Rónai Egon még csak-csak pótolta Olgát, Mészáros Antónia már gyengébb kategóriába volt sorolható, de legalább jellemesen viselkedett. A többiekről nem beszélek, az egyszeri helyettesítőkről pláne nem. De aztán a TV2 renegát válogatottja teljes pályás letámadással, úgy tűnik, elfoglalta az ATV stúdióit. 

Azért sok jó tulajdonsága is van

És jött a vég, mert ennél lejjebb már kerületi tévé sem vállalja az arcát. Mielőtt leírom a teljes véleményemet, büntetőjogi felelősségem tudatában szeretném kijelenteni, hogy hiába vagyok évtizedek óta a pályán, mellesleg ebből 25 évet az egykori Magyar Televízió képernyőjén töltöttem el, nem volt szerencsém személyesen találkozni Demcsák Zsuzsával, akinek azért vannak előnyei. Mielőtt valaki félreérti, itt nem a nőiességére szeretnék utalni, bár az is megérdemel egy misét. Tudom róla, hogy kitűnő sportoló volt, ha nem tévedek, röplabdázott. És miként Rónai Egon elegánsan kopasz fejéről sem írok, Demcsák Zsuzsa bizonyára édesanyjától örökölt csinos termetéről, karcsú és hosszú lábairól, ami alig fér el az asztal alatt, naponta változó hajviseletéről sem. De rémülten jelentem, hogy néhány napja, bizonyára a csatorna vezetőségének döntése alapján, megkapta Kálmán Olga egykoron nagyszerű műsorát, az Egyenes Beszédet. 


A bűvös szék árulkodik

Izgatottan vártam és csodáltam a merészségét, amivel beült Olga székébe. Úgy tűnik, minél kevesebb a szakmai rátermettség, az itt elvárható tehetség, annál nagyobb a bátorság. Igazából meg sem lepődtem, amikor este hét óra körül úgy debütált ez a jobb sorsra érdemes hölgy: „Jó reggelt kívánok a kedves nézőknek!” Zsuzsika drága, ébresztő, ez az esti műsor! És az esti műsorban ugye más a célközönség, más felkészültséget igényel a műsorvezetőtől. Mert valóban én nem akarom bántani ezt az egyébként kedves teremtést, inkább azokról ejtek egy-két szót, akik felkészítették őt egy olyan műsor vezetésére, amit előtte egy Kálmán Olga vezetett, csupa nagybetűvel. Valószínűleg, ahogy pestiesen mondani szokták, „túlspiláztatták” őt, begyakoroltattak mindenféle gesztust és a végén elhitte, hogy nem is csak műsorvezető, hanem színésznő. Arról már ne is beszéljünk, miért tettek rá több kilónyi sminket, hogy felismerni is alig lehetett. Egy biztos azonban, merthogy régóta nem volt képernyőn, elvesztette a rutint, és eléggé kétségbeesve erőlködött az elfogadtatásért.


Feltámadás

Aztán néhány nappal később, egy új hét reggelén, mit tesz isten, Zsuzsi feltűnt az ATV reggeli műsorában, természetesen műsorvezetőként. Itt is nehéz volt a helyzete, mert egy vérprofi kollégával ült a stúdióban, és bizony riporter legyen a fenekén, aki képes felvenni Vujity Tvrtkoval a versenyt. De én már nem csodálkozom semmin, gyorsvonat sebességével mindent és mindenkit elsodorva, a TV2 korábbi vezető munkatársai elfoglalták az ATV-t. Alig maradt hírmondó, már Rónai Egont, a kiemelkedő szerkesztőt és riportert is kezdem félteni. Kilóg a Kárász, Demcsák, Sváby csapatból, lehet, hogy nemsokára őt is hiányolhatjuk. Így lesz az ATV a TV2 fiókcsatornája, ahol a nagytestvértől búcsúzó munkatársak viszik a prímet. És csak kérdezni tudjuk, hol vagy, Mészáros Antónia, hol vagy, Olga? Látunk-e még olyan csatornákon is, amelyeket mindenütt fogni lehet? Biztos vagyok abban, még Demcsák Zsuzsi is tanulhat, és eljön az idő, amikor okot ad arra, hogy minden megjátszás nélkül születő riportjaiért meg is dicsérhetjük.Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ