RSS Feed

Zsűriben tudós

Dalia László - 2017. 09. 12. 8:00:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zsűriben tudós

Régen volt egy olyan műsor, hogy "Ki miben tudós?", most meg lehetne egy "Zsűri kerestetik"-et rendezni, vagy legalább egy előválogatást. A kercsatornák ugyanis nagyon szenvednek zsűri ügyben, pedig csak úgy hemzsegnek a producerek, kreatív zsenik, holott elég lenne néha egy mezei szerkesztő, aki olykor gondolkodik.

Egy hétvége alatt két zsűri bukott meg. Az X-faktor és a Sztárban Sztár fölöttébb nézett műsorok, miközben a fáradás jelei egyre markánsabbak, s az énekesi felhozatal is egyre rosszabb. És ugyan mindkét műsorban túl nagy szerep hárul a zsűrikre, viszont az ő kiválasztásuk egyre gyengébb, sőt használhatnám a dilettáns jelzőt is. Hajdan például nem értettem, hogy lett zsűritag Tóth Gabi, de arra még találtam magyarázatot, ő volt az érzelmi többlet, a tűzhányó, a balhés kisasszony. Most efféle logikát is hiába keresnék.

Nem értettem, hogyan került egymás mellé a Sztárban Sztár zsűriasztalához Majka, Supernem és Stohl. Az első adásból legalább Stohl hiányzott, de a két fiú így is túl sok volt, egymást röhögték túl, s úgy hadarnak, hogy a felét sem érteni. Liptai Claudia legalább nő és vaskos humorával némi színt és értelmet vitt a produkcióba, bár zsűritagnak ő sem igazán alkalmas, mert minden énekesről szuperlatívuszokban beszélt, pedig...

Az X-Faktorban több kicsúfolt versenyző elmenőben a zsűrit is cikizte, amely rajtuk ugyan nem segített, de a nézők elgondolkodhattak. Az RTL ezzel saját magának is feladta a leckét. Gáspár Laciba nehéz lenne belekötni, befutott énekes-szerző, viszont a többiek még igencsak a pályájuk elején tartanak. Puskás Peti zenekarával ügyesen nyomul, de még ő is kezdő. Radics Gigi nagy tehetség, de még sokat kell tanulnia, hogy profi legyen. ByeAlex pedig énekesnek nehezen elfogadható, bár bizonyára jól megél abból a kevésből is, ha órákat késhet egy műsorból és egy luxusautóval érkezik meg a  garázsba.

Persze, lehet, hogy ez nem verseny, csak egy szórakoztató játék, s a zsűri csak díszletnek kell. Ha viszont az a dolguk, hogy egymással poénkodjanak, akkor tegyük be őket egy beszélgetős műsorba. Az énekesekhez meg hívjunk Pressert, Alföldit vagy Bakátsot, vagyis olyanokat, akiknek van némi fogalmuk a szakmáról és persze az alázat sem hiányzik belőlük, így talán a botfülűek sem sértődnének meg, ha hazaküldik őket.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ