RSS Feed

Kard ki KARD

Dalia László - 2015. 10. 06. 8:00:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kard ki KARD

Civilek találkoztak szombaton a Selyemgombolyítóban, hogy a menekültválságról vitatkozzanak, s a Magyar György által életre hívott KARD (Kerekasztal a Részvételi Demokráciáért) egyesület meghívót küldött pártoknak, egyesületeknek, szakértőknek. Furcsamód a pártok távollétükkel üzentek, csak a Jobbik és az MSZP képviseltette magát. Talán nem bánták meg, bár Mirkóczki Ádámot (Jobbik) két szakember is kiigazította.

Egy igazi civil vitához, rendes, odamondogatós moderátor kell, s Havas Henriknél alkalmasabbat erre a szerepre nehéz volna találni. Ő aztán meg is adta az alaphangját a beszélgetésnek, hiszen elmondta, sok válságról tudósított már, de ez volt az első, amit a bőrén érzett.S ez alighanem igaz volt a vendégekre és a közönségre egyaránt. Egyedül Sándor Mária, aki ezúttal is feketében volt, mondta, hogy nem tudja, mit keres itt.Ám amikor arról mesélt, hogy a Péterfy Sándor utcai kórházban és előtte valamint a Keleti Pályaudvaron is születtek gyerekek, s a gyerekosztály főorvosának vezetésével mindenkin megpróbáltak segíteni, pedig szabálytalanul jártak el, hiszen nem írhattak volna ki gyógyszert a menekülteknek és nem láthatták volna el a családtagokat sem, akkor többen elérzékenyültek.Pedig nem így indult a történet, mert amikor először hallottak arról, hogy jönnek a menekültek, arra gondoltak, "már megint az egészségügy szívja meg".Mondta is Havas, "most már biztos tudja a nővér, miért van itt".
Talán kicsit unalmas lett volna Mirkóczki képviselő nélkül a szeánsz, hiszen a többiek szinte ugyanazt a sort folytatták, ellenben a jobbikos képviselő kizárólag a félelmeiről beszélt, hogy célország leszünk, ha a németek kiteszik a "megtelt" táblát, s szerinte annak is jó oka van, hogy a migránsok 82 százaléka 17-40 év közötti férfi.Simon Ernő, az ENSZ menekültügyi irodájának szóvivője azonnal kontrázott, hiszen ők több határon számolták a menekülteket, s a hivatalos magyar adatokkal szemben, jóval több határátlépőt regisztráltak, az egyik átkelő ponton például 4 ezer helyett 13 ezret számláltak egyetlen nap alatt, s az arányok sem stimmelnek. Mirkóczki azzal védekezett, hogy a bevándorlásügyi hivataltól kapta a számokat, s már semmin sem  csodálkozik, sőt "egyetlen állami hivatalért sem tenné tűzbe a kezét". Amikor a menekültekkel érkező 5-6 ezer terroristáról beszélt, akkor Tarjányi Péter tette helyre, hogy a terroristák nem a zöld határon át jönnek, s akik eredetileg Európából csatlakoztak az Iszlám Államhoz, azoknak egyébként is van útlevele. Ez így rendben is volna, csak ezekre a fals számokra alapoz a Jobbik, s gyárt filozófiát.
Kár volt megszüntetni, beolvasztani a határőrséget a rendőrségbe, mert  a kettő nem ugyanaz, az egyik kőműves, a másik vízvezeték-szerelő, állította Lengyel Róbert, Siófok polgármestere. És ugyanolyan rémtörténetet mesélt el, amelyből már több tucatot hallottunk, miszerint egy zákányi vadásztársa felhívta, hogy most vett több száz töltényt, mert ha az állam nem tudja védeni a határokat, akkor neki kell a családját megvédeni.
Legközelebb a kivándorlás lesz terítéken a Selyemgombolyítóban, s ha a kormánypártok és az ellenzékiek ismét távollétükkel tüntetnek, akkor a KARD könnyen láthatatlan marad.A civilekről ugyanis ritkán tudósít a pártos média.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ